12. 1. 2013 Nürnberg (D), mezinárodní


První cesta do Německa, máme to za rohem, tak proč to nezkusit. Neuhlídal jsem Tondu - utekla mi do výstavního kruhu za Fančou, protože jí bylo asi už smutno. Trochu trapné, ale všichni se zasmáli. Výsledky hezké, Tonda stříbrná (zlato nám vyfoukla ségra z vrhu), Fanča bronzová (pro změnu hubená a nohatá). Co nám vyrazilo dech, byla perfektní navigace k výstavnímu areálu, která začínala už na dálnici a končila až na parkovišti. Super.

28. 4. 2013 Dresden (D), mezinárodní


Drážďany máme rádi, ale odjížděli jsme zklamaní. Po hárání to holkám moc neslušelo, Fanča obhájila bronz, Tonda se neprobojovala ani mezi výborné,  protože dělala scény na stole, odmítla ukázat chrup a ještě byla sprostá na pana rozhodčího :-). Jó, a prej že je hrbatá. No, není každý den posvícení.

5. 5. 2013 Praha, mezinárodní

O pár týdnů později jsme doma dostali ještě větší výprask, než v Drážďanech, mezi výborné se pro změnu nedostala favoritka Fanča a Tonda skončila bramborová. Na nájezdu k parkovišti jsme strávili tři čtvrtě hodiny, protože pořadatelé jsou v tomto ohledu zcela neschopní. Bohužel dodnes.

15. 5. 2013 Javorová skála, speciální KFB


Trochu jsme bloudili, ale našli. Paní rozhodčí (zdravíme p. Brotánkovou, která dala akci skvělou atmosféru) na tom byla podstatně hůř :-) a přijela s velkým zpožděním. Místo moc hezké, louka a kolem ní chatky, ale znalí věděli, proč si sebou berou i holínky. Předchozích několik dnů poměrně vydatně pršelo, takže louka byla podmáčená. Odjížděli jsme velmi zabahnění, ale psiny si to moc užily, protože výstava byla „celobuldočková“ a díky uzavřenému prostředí mohli psi většinu času běhat bez vodítek a blbnout spolu dle libosti. Hodnocení nám znovu vlilo do žil optimismus, Tonda byla stříbrná a Fanča se vrátila mezi výborné, i když tentokrát bez pořadí.

21. 7. 2013 Mladá Boleslav, mezinárodní


Zase jsme zaspali a tentokrát zapomněli doma vodítka, takže jsme psy nesli v náručí k prvnímu stánku a koupili super přepínací vodidlo s rozdvojkou, které slouží dodnes. Výstava se konala pod širým nebem, počasí bylo nádherné, výsledky nás nadchly - poprvé si obě holky vezly z výstavy zlato.

25. 8. 2013 Mladá Boleslav, národní


Srpnová výstava v Boleslavi byla pro BULLTEAM historickým mezníkem - krom toho, že obě holky zopakovaly „zlato“, dostali jsme i první tituly. Fanča se líbila natolik, že jsme si za ni odnášeli hned dvě kartičky - na jedné píšou CAC a na druhé Národní vítěz. Zcela upřímně, vyrazilo nám to v tu chvíli dech, neb získání takových cen jsme považovali za „říši snů“. Na druhou stranu, Tondě to v té době mimořádně slušelo a Fanče někdy kolem druhých narozenin dorostla hlava do patřičných proporcí k tělu, takže už nevypadala jako vysoká a nohatá anorektička, ale byla z ní ramenatá buldočka, s předpisovými liniemi a nejhezčíma očima na světě. A co jí chybí na kráse, to dožene šarmem :-).

14. 9. 2013 Zlonín, klubová KFB


Tentokrát jsme vyjeli včas a těšili se na hospodu i lidi z klubu. Tonička se seznámila s bráchou Oliverem a vysloužila si cenu alespoň od diváků. Rozhodčímu se už tolik nelíbila (neprobojovala se ani mezi výborné), Fanča byla bramborová. Polívka byla gulášová, obsluha příjemná, den prosluněný.

29. 9. 2013 Rieden (D), klubová IKFB


Výstava bavorského klubu buldočků byla moc hezká a dobře zorganizovaná, inu Němci. Seznámili jsme se s milým párem z Dánska. Jeden nejmenovaný člen týmu zavřel omylem do přihrádky u spolujezdce klíče od auta, které jsme pak hystericky hledali několik hodin a dotáhli to dokonce až na vyhlášení konferenciérem, že kdyby někdo našel… Domlouvat to celé se znalostí cca čtyř německých slov byla lahůdka. Navíc jsme měli místo naší krásné Hondy
(t. č. v servisu) půjčenou nákupní tašku jménem Twingo, která se na parkovišti mezi bavoráky, audinami a mercedesy moc pěkně vyjímala i bez ztracených klíčů. A k dovršení rozpustilosti celé situace jsme hned na začátku cesty neodolali pokušení vyzkoušet střešní okno, k jehož zavření (jak se posléze ukázalo) je třeba znát několik důmyslných triků. Podařilo se to až na zpáteční cestě, těsně před průtrží mračen. I tak to ale byla jízda smrti, toho dne bylo asi 9°C. S výsledky jsme byli spokojeni, obě holky výborné, Fanča bronz, Tonda bez pořadí. Ale v obrovské konkurenci.

2. + 3. 11. 2013 Praha, mezinárodní


Dvoudenní výstava v Praze byla praktickou ukázkou toho, jak je veškeré výstavní hodnocení subjektivní a že všechny případné úspěchy i tragédie je třeba brát s notnou rezervou. Tončiny výsledky byly vcelku stabilní (oba dny výborná, k tomu jedno stříbro), ale Fanča se první den líbila natolik, že získala ke zlatu ještě „CACe“ a rezervního „CACIBa“, do druhého dne ale zřejmě tak zešeredněla, že se nedostala ani do výborných. Nicméně druhá karta CAC nás donutila k hledání podmínek pro udělení šampionských titulů… a zjistili jsme, že Fanča má na Českého do půli zaděláno. :-)









WYSIWYG Web Builder