Po neplánovaně dlouhé pauze, dané Fančiným odloženým "krycím" háráním, jsme už byli náležitě natěšení na to, až zase vyrazíme za svými oblíbenými pejsky a jejich vůdci a vůdkyněmi. :-) Navíc jsme se samozřejmě těšili, až se někde pochlubíme naši novopečenou členkou týmu Vendulkou. Sice je to zatím pako a neřízená střela, ale s tím se u štěňat počítá.

26. 4. 2015 České Budějovice, mezinárodní


První cesta roku 2015 vedla na jih. Fanynka s námi jela jen na výlet, i když se po „vylétnutí“ štěňat z hnízda zotavovala překvapivě rychle. Vendulka se v kruhu potkala se ségrou Isabelle Flat Devils. Boj to byl krutý, ale tentokrát se štěstí přiklonilo na naši stranu a Vendulčina premiéra byla stříbrná. Měli jsme obrovskou radost. Díky štěňatům jsme se dokopali ke koupi videokamery, takže Vendulčin první výstavní pokus je i zaznamenán :-). Shlédnout se případně dá v naší schránce na youtube. Tonička na třetím místě taky potěšila.

3. 5. 2015 Praha, mezinárodní


Na pražské výstavě byl nejlepší program po ní, byli jsme na návštěvě u Aishy (Anny Františky Bullteam). Setkání po pár týdnech bylo bouřlivé, nejdřív odpadla matka Fanča (tedy spíš utekla na postel, kam Aisha nedoskočí a věnovala se žvýkacímu sandálu) a posléze i teta Vendulka (ale snažila se svědomitě). Tonda pouštěla preventivně hrůzu, takže čelila jen provokacím na bezpečnou vzdálenost. Co se týče výstavních výsledků, Vendulka zopakovala stříbro a o Tondě taktně pomlčíme. Není každý den posvícení.

24. 5. 2015 Litoměřice, mezinárodní


Do Litoměřic jezdíme rádi, výstaviště není žádný betonový obr, dostatek zeleně, stánků tak akorát, všude blízko a parkování bez problémů. Vyrazili jsme opět v kompletní sestavě, i když Fanynka (naposledy) ještě jako divák. Nakonec jsme dopadli úplně stejně, jako před měsícem v Budějovicích - Tonička obhájila bronz a Vendulka stříbro. Jsou to holky šikovný.

31. 5. 2015 Roudná u Soběslavi, klubová výstava KFB


Klubová výstava se konala v rámci víkendové akce, spojené s kempováním. Pro BULLTEAM to byla zkušenost nečekaně zásadní :-). Vyráželi jsme se smíšenými pocity (co tam budeme dělat celý víkend?) a kromě psů a spousty zbytečností jsme v kufru vezli ještě bednu s čepicemi a tričky s naším novým logem, které měly posloužit jako „něco pro radost“ zúčastněným. A byli jsme samozřejmě napnutí, jak se budou líbit. Nakonec byly všechny obavy zbytečné, na nudu nebyl čas a vzhledem k letnímu počasí se trička i čepice všem náramně hodily. Atmosféra byla rodinná, soutěže zábavné, přednášky zajímavé a výstava nabitá konkurencí :-). Dopadli jsme ale dobře - Fanynka se po štěňatech se ctí vrátila do „kruhu“ - stříbrná ve třídě vítězů (+ Res. CAC), Vendulka v dorostu také druhá a Tonička výborná, i když bez medailové pozice. A k tomu ještě holky dostaly diplomy za maškarní přehlídku a Vendulka za rychlost v úprku k páníčkovi přes nástrahy v podobě piškotů a kopačáku. Báječný víkend. Holky usnuly už při nakládání do auta a v hibernaci vydržely (s pauzami na jídlo a venčení) ještě několik dní.

21. 6. 2015 Klatovy, národní


Do Klatov jsme dorazili poprvé a teprve na místě si uvědomili, že vůbec nepočítáme s tím, že by akce mohla být pod širým nebem. Když se záhy spustila lehčí průtrž mračen, došlo nám, že poznámka Kateřiny Pejšové, která na výstavu dorazila o den dřív a „psala něco o tom, že ten novej stan můžem vzít rovnou sebou“, byla míněna smrtelně vážně. Schovka pod stromy nebyla moc účinná, odjížděli jsme mokří a zabahnění a z původně plánované návštěvy města nebylo nic. Vnitřně jsme se ale tetelili blahem - Vendulka si z výstavy odvážela svou první zlatou medaili a první titul (CAJC). A Fanynka byla bronzová. A Toňa bramborová.

11. 7. 2015 Loučeň, klubová výstava MSBMK


Výstava moravského klubu buldočkářů a mopsařů se konala relativně blízko a navíc slibovala zámecký areál, takže jsme se rozhodli vyrazit a dokázali přesvědčit i (skoro všechny) majitele Fanynčiných „áček“, aby jeli též. Výstava byla nakonec přemístěna do nedalekého hotelu, což vůbec nevadilo, protože i ten měl velikou zahradu, ve které bylo dost místa na volné běhání celé smečky. Sourozenci se náležitě vyblbli, máma a tety taky a holky od A převálcovaly kategorii štěňat - Růženka byla druhá, Aisha třetí a Anabell Lee čtvrtá. Vendulka výborná, ale bez medaile, Tonda nastejno a Fanča stříbrná. Největší radost jsme ale stejně měli ze setkání se štěňaty a jejich novými rodinami a také z toho, že jsou všichni zdraví, mají se k životu a rostou do krásy. Následující den jsme se navíc chystali vyrazit na dovolenou k moři (pod ten nový stan), takže samá pozitiva.

19. 7. 2015 Mladá Boleslav, národní


Na dovolenou jsme nakonec odjeli až o den později, protože jsme nechtěli balit přes noc, ale tak jako tak byla báječná. Celé Čechy zmíraly tropickými vedry, my měli u Baltu krásných 26°C byli maximálně spokojeni. Návrat do tropického česka už byl horší a výheň na nedělní výstavě v Mladé Boleslavi doslova pekelná. Rozhodčí se naštěstí snažil být rychlý, aby se psi nesmažili moc dlouho na slunci. Před polednem už jsme jeli domů a vezli dvě medaile - Vendulka byla shledána stříbrnou (již popáté) a Tonička vybojovala krom zlata ještě titul CAC. Nejšťastnější jsme ale byli z toho, že se naše vrtkavá klimatizace rozhodla protentokrát fungovat.

30. 8. 2015 Mladá Boleslav, mezinárodní

A ještě jednou do Boleslavi. Vedro skoro stejné, ale tentokrát jsme měli štěstí a buldočci se odehrávali v krytém kruhu, takže jsme se pekli alespoň ve stínu. Největší zásek se povedl Fanynce - ke stříbru přidala ještě tituly Res. CAC a Res. CACIB, Venda byla čtvrtá a Tonda raději pomlčet. S velikou radostí jsme ale poblahopřáli k vytoužené kartě CAC naší kamarádce a dlouholeté konkurentce Carismě Ricardo Bohemia.

26. 9. 2015 Zlonín, klubová výstava KFB


Po květnovém Víkendu s buldočkem jsme se do hospody ve Zloníně těšili ještě víc, než obvykle. Nadto jsme se ještě měli potkat s holkami od „A“, z čehož máme vždycky radost. Takže tentokrát jsme nezaspali a vyrazili s náležitým předstihem, abychom „urvali“ nějaké kloudné místo pro celou smečku a nemuseli nakukovat z předsálí. A udělali jsme dobře, protože hodnocení pana rozhodčího Hořáka je kulturní zážitek samo o sobě. Málokdy se člověku na výstavě psů přihodí spontánní výbuch smíchu, tady to ale bouchalo každou chvíli. Příklad za všechny: „Slečno, veďte si prosím toho pejska po levé straně, Vaše nohy mě v tento okamžik výjimečně nezajímají“. Růženka se dozvěděla, že má zcela subjektivně naprosto příšernou barvu, ale objektivně je prostě nejhezčí (první místo + nelepší dorostenec), Vendulka byla bramborová, Tonda taky a Fanča získala stříbro, Res. CAC a posledních několik bodů, potřebných k přiznání titulu Klubového šampiona KFB. Což jsme zjistili až po měsíci, protože jsme to měli špatně spočítané.

11. 10. 2015 České Budějovice, mezinárodní

Budějovice máme za šťastnou destinaci už od dob, kdy spolu v kruhu bojovaly Tonička a Fanynka o titul nejhezčí buldočky, protože obě vyhrály svou kategorii. Tentokrát si svých pár vteřin slávy užila pro změnu Vendulka, která ke zlaté medaili přidala ještě titul CAJC a Best of Junior. To se zatím žádné naší holce nepovedlo. Cestou domů jsme se tetelili blahem, Tonička přidala k radostem ještě stříbro (+ Res. CAC), Fanynka bronz a Růženka zlato. :-)














WYSIWYG Web Builder